Naar het overzicht

Besluitvorming Gemeente Hilversum over vooronderzoek Hoogvliet

12 juni 2024
Logo Gemeente Hilversum

De datum waarop de raadcommissie Ruimtelijk Ordening en Projecten en vervolgens de gemeenteraad zich buigen over een mogelijke verhuizing van Hoogvliet Supermarkt van de Admiraal de Ruyterlaan naar de Bosdrift is bekend. Het heeft een tijd geduurd voordat duidelijk was wanneer het precies op de agenda kon komen en we hebben verzocht om behandeling voor de zomer, zodat er duidelijkheid komt voor alle betrokkenen.

Nu is duidelijk geworden dat de behandeling gepland staat in de raadscommissie op woensdagavond 26 juni aanstaande en de besluitvorming in de gemeenteraad op woensdagavond 10 juli aanstaande.

In het vierde kwartaal van 2023 heeft Hoogvliet een nieuw vooronderzoek ingediend bij de gemeente met de vraag of verhuizing van de huidige winkel van Chatham naar de Bosdrift akkoord is voor de gemeente. In dat vooronderzoek is onder andere aangegeven hoe deze verhuizing zich verhoudt tot andere recente ontwikkelingen van supermarkten in de omgeving. Ook is aangegeven waarom de verhuizing wat Hoogvliet betreft noodzakelijk is. Er is een suggestie gedaan voor een invulling met een maatschappelijke functie (gezondheidscentrum) op de vrijkomende locatie aan de Admiraal de Ruyterlaan en er is in beeld gebracht wat er aan participatie is gedaan in de afgelopen twee jaar en tot welke vervolgacties dit leidt.

Indien de gemeenteraad akkoord is met verdere uitwerking van de plannen voor een verhuizing naar de Bosdrift, worden de plannen ook weer met betrokkenen verder besproken en uitgewerkt.